Постинг
24.03.2012 18:32 -
Полушоколадови сърца
Автор: xmonierzx
Категория: Рецепти
Прочетен: 1087 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.03.2012 18:33
Прочетен: 1087 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 24.03.2012 18:33
Полушоколадови сърца
Време за заготовки: 2 ч. и 30 мин. Време за приготвяне: 30 мин. Порции: 30
------------------------------------------------------------------------------
Продукти: 1/2 чаша лешници
1/2 чаша захар
1 чаша универсално брашно
1/4 чаша царевично нишесте
1/4 ч. л. сол
8 с. л. масло, нарязано на кубчета
1/2 ч. л. екстракт от ванилия
1 голям жълтък
290 гр. тъмен шоколад
1/4 чаша натрошени лешници за украса
Приготвяне: Лешниците, захарта, брашното, нишестето и солта поставяме в домашен блендер и ги мелим докато ядките се смелят напълно. За улеснение първо може да се пуснат ядките със солта, а после да се добавят и останалите съставки.
Добавят се маслото, ванилията и жълтъка и блендера отново го пускаме, докато стане гладко тесто. Вадим тестото от съдчето на машината и го месим два три пъти, за да стане на едно. Сплескваме го на диск, увиваме във фолио или пликче и го охлаждаме в хладилника за 2 часа. 10 минути преди да правим сладките, тестото се вади.
Фурната пускаме на 180 градуса предварително. Тестото разточваме на кора с дебелина от половин сантиметър. От нея изрязваме сърца с формичка и ги поставяме в тава с хартия за печене.
Сладките печем 10 -12 минути докато ръбчетата станат съвсем леко златисти. Махат се от фурната и се оставят да изстинат напълно.
Шоколада се топи в микровълновата за 2 минути на най-силното и се оставя да се охлади малко. Половината сърце се потапя в шоколада, след което се поставя на решетка или лист и се поръсва с ядките. Оставя се шоколада да стегне и сладките са готови.
Източник:myrecipes
Няма коментари