Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2012 18:47 - Лесни летни сладоледи!
Автор: xmonierzx Категория: Рецепти   
Прочетен: 1780 Коментари: 0 Гласове:
3



Лесни летни сладоледи

В летните горещини търсим всевъзможни начини да се разхладим и да освежим духа и тялото си. Ето защо ти предлагаме рецепти за разхладителни питиета, домашен сладолед и захарни ледени близалки. Екипът на Good Food ни предлага и два специални десерта със сладолед, много подходящи за гости.

Изключително просто е да приготвиш сладолед, ако имаш машина за сладолед. Ако нямаш, приготвянето отнема повече време, но крайният резултат пак може да е великолепен – само замрази сместа в подходящ съд.

Замразяването ще отнеме около два часа и понеже сладоледът става на лед около краищата на съда, ще трябва на всеки 30 минути да го изваждаш и разбъркваш, за да се натрошат кристалчетата лед. Колкото повече го бъркаш, толкова по-гладък сладолед ще получиш.

Накрая го остави 40 минути в хладилника, колкото да се размрази леко, и сервирай във вафлени фунийки или купички за сладолед.


Ягодов сладолед с крем фреш

Шест порции; подготовка 15 минути и време за замразяване; лесно.

Разбий на пюре 400 грама ягоди в кухненски робот. После ги размачкай през сито, за да отстраниш семенцата. Добави с 85 гр пудра захар, 200 мл крем фреш и 500 гр ванилов крем.

Разбий всичко в машина за сладолед или замрази в пластмасов съд, като разбъркваш на всеки 30 минути, докато сладоледът се втвърди.

image


Йогурт с боровинки

Шест порции; подготовка 15 минути и време за замразяване; лесно.

Сложи в тенджера 300 гр боровинки заедно с 85 гр пудра захар и малко вода и ги остави няколко минути на котлона, докато омекнат. Остави ги да изстинат и ги смеси с 500 гр пресен яйчен крем и 200 гр гъсто кисело мляко. Разбий в машина за сладолед или замрази в пластмасов съд, като разбъркваш на всеки 30 минути, докато сладоледът се втвърди.


Крем сладолед с праскови

Шест порции; подготовка 15 минути и време за замразяване; лесно.

Свари в тенджера 500 гр праскови (с извадени костилки и нарязани) заедно със 140 гр пудра захар и сока от един лимон. Разбърквай често, докато прасковите омекнат. Разбий ги на пюре в кухненски робот и ги остави да изстинат. После ги смеси с 500 гр пресен яйчен крем и 285 мл гъста сметана. Разбий в машина за сладолед или замрази в пластмасов съд във фризера, като разбъркваш на всеки 30 минути, докато сладоледът се втвърди.

image


Близалки

Осем порции; подготовка пет минути и време за замразяване; лесно.

Сипи 300 мл сок от маракуя в осем формички за близалки, като ги напълниш до половината. Замрази ги, докато почти се втвърдят, пъхни по една клечка за сладолед и долей формичките с 300 мл сок от гуава. Замрази.


Сладоледчета

Осем порции; подготовка 20 минути и за замразяване; лесно.

Разбий на пюре 150 гр малини и 4 супени лъжици пудра захар. Смеси 230 гр отцедено кисело мляко с кокосови стърготини и добави 2 супени лъжици от малиновото пюре. Разпредели сместа във форми за близалки и сложи първо останалото пюре и след това още толкова кисело мляко с кокосови стърготини. Пъхни клечки и замрази. 

image


Тирамису със сладолед

Десет порции; подготовка 35 минути и време за замразяване; умерено лесно.

500 гр крема сирене, 115 гр захар
6 супени лъжици бяло десертно вино (марсала)
50 гр натрошен черен шоколад
140 мл гъста сметана, леко разбита
5 супени лъжици прясно смляно кафе
85 гр захар, 3 супени лъжици бренди
200 гр италиански бишкоти

За сервирането
какао, за поръсване; 140 мл гъста сметана, леко разбита; шоколадови стърготини

1. Застели с прозрачно фолио правоъгълна тавичка за кекс. Разбий крема сиренето, захарта и виното и добави шоколада и сметаната.

2. Свари кафето в 600 мл вода, остави го за пет минути и го прецеди в купа. Добави захарта и брендито.

3. Отдели две бишкоти и започни бързо да потапяш останалите в сместа с кафето и да ги нареждаш по дъното на тавичката и изправени по дългите й страни (изправените бишкоти ще се подават над ръба).

4. Изсипи половината от кремообразната смес. Потопи и последните бишкоти в кафето и ги сложи отгоре една срещу друга. Изсипи остатъка от сместа, прегъни подаващите се бишкоти и леко ги притисни върху пълнежа. Покрий и замрази. Сервирай тортата поръсена с какао. Украси със сметаната и шоколадовите стърготини.


Мелба с манго, зелен лимон и къпини

Десет порции; подготовка 30 минути и ивреме за замразяване; умерено лесно.

400 гр къпини
250 гр пудра захар
850 гр манго от консерва в сладък сироп /запази сока/
настърганата кора и сока на четири зелени лимона
430 мл гъста сметана
2 хрупкави сладки бисквити, натрошени, за сервиране

1. Постави къпините в тенджера с четири супени лъжици захар, добави малко вода и ги вари до омекване. Размачкай ги през сито. Охлади и замрази, докато станат на каша, като от време на време разбъркваш.

2. Разбий мангото със 75 мл от сиропа му и две супени лъжици пудра захар до гладка смес. Замрази както по-горе.

3. Смеси останалата захар с лимоновата кора и сока. Разбий сметаната с три супени лъжици от останалия сироп от мангото. Добави лимоновата смес и разбивай. Остави във фризера, докато стане полузамразено.

4. Застели купа за пудинг с прозрачно фолио. Разбий и трите полузамразени смеси и ги изсипи в купата, като редуваш така че да се получат вълнообразни слоеве. Замрази.

5. Преди да сервираш, извади десерта от купата и отстрани фолиото. Сложи го в чиния, поръси с натрошените бисквити и остави 30 минути в хладилника да се отпусне.

image

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xmonierzx
Категория: Други
Прочетен: 59597
Постинги: 23
Коментари: 3
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930